Archives du blog

vendredi 20 novembre 2020

Orban V.

 

 


Viktor Mihály Orbán, n. in 1963 (57 de ani) la Székesfehérvár. Tatal: inginer agronom, vechi militant al Partidului Socialist Muncitoresc Maghiar; mama: educatoare. Studii de drept la Budapesta. In 1989, V.Orban obtine o bursa acordata de Fundatia Soros pentru a studia stiintele politice si istoria filosofiei liberale britanice la Pembroke College din cadrul Universitatii Oxford.

Prim ministru: 1998-2002 si 2010-2020 (14 ani)

Cel mai lung  mandat (cumulat) de prim ministru din istoria Ungariei, dupa cel a lui Kálmán Tisza (renumitul maghiarizator din sec. al XIX-lea)

Kálmán Tisza (1830-1902)

Viata de familie:Orban, de confesiune protestanta (calvina) e insurat cu Anikó Lévai, jurista, de confesiune catolica. Cinci copii.

Doctrina iliberala

Viktor Orbán a criticat deseori ideea că democrația implică in mod necesar liberalismul politic. In acest sens, el a afirmat că o democrație nu este neapărat liberală și că cineva poate fi democrat si fara a fi liberal: “Democrația liberală nu a fost capabilă să oblige guvernele să apere interesele naționale ca prioritate, pentru a proteja averea publică și a feri țara de îndatorare.”

În iulie 2014, Viktor Orbán a declarat, la Băile Tușnad (în maghiară Tusnádfürdő) că Ungaria dorește să construiască „o societate bazată pe muncă, o societate care sa nu fie de natură liberală”, „un stat iliberal (illiberális) și nu un stat liberal ”. El a adaugat: „O temă comună astăzi în gândirea [politică] este înțelegerea sistemelor care nu sunt democrații occidentale, nici liberale, nici măcar democrații și care conduc  națiunile lor spre succes: Singapore, China, India, Rusia, Turcia ”

Pentru Orbán, acest stat iliberal „nu neagă valori fundamentale precum libertatea”, dar „nu face din ideologia liberală un element central al organizării statului”.

In noiembrie 2013, guvernul Orban a trecut in Parlament mai multe legi, una dintre ele fiind detentia provizorie pe termen nelimitat.

Guvernul Orban duce o politica de nationalism financiar. Pensiile private infiintate de guvernul socialist in 1997, la indemnul Bancii Mondiale, au fost nationalizate: 10 miliarde de euro au intrat in proprietatea statului maghiar. Atributiile Bancii centrale cat si autonomia ei au fost drastic reduse.

La sfarsitul anului 2010, Parlamentul maghiar a adoptat o lege foarte restrictiva privind controlul mijloacelor media. Principalele canale TV, ziare, posturi de radio, situri internet au fost achizitionate de oamenii regimului. Redactorii care s-au opus au fost concediati.

Acumularea de putere: Reprezentantii statului in agentiile guvernamentale sunt numiti din randul membrilor partidului Fidesz, cu mandate de 9-12 ani. Adunarile locale sunt inlocuite de administratori guvernamentali, functiile strategice (curti de justitie, agentii de evaluare, institutii media, universitati, institutii culturale) sunt monopolizate de partidul la putere. Principalele functii in stat (presedinte,premier, sefii camerelor parlamentare) sunt monopolul exclusiv al partidului de guvernamant. Regimul Orban a modificat functiile si prerogativele Curtii Constitutionale pentru a impune schimbari in textul Constitutiei statului maghiar, in sensul dorit de Partidul aflat la putere.

Guvernul a propus ca politistii la pensie sa controleze activitatea persoanelor care primesc ajutoare sociale sau de somaj. Persoanele fara domiciliu fix risca amenzi de 500 de euro si pedepse cu inchisoarea.

In 2016, Viktor Orbán initiaza un referendum privind relocalizarea imigrantilor in Ungaria: rezultatul a fost de 98,3 din voturi DA (n.b. Participarea fiind sub pragul de 40%, referendumul a fost invalidat).

Guvernul Orban a ordonat construirea unei bariere la frontiera maghiaro-sarba si a instituit interdictia pentru migranti de a intra in gara Budapesta-Kelety pu.

Orban si Rusia

La 30 martie 1988, intr-un discurs incendiar tinut in Piata Eroilor din Budapesta in fata a 250.000 de persoane cu ocazia re-inhumarii simbolice a lui Imre Nagy si a martirilor revolutiei anticomuniste din 1956, tanarul liberal Victor Orban (24 de ani) a cerut plecarea trupelor sovietice din Ungaria si organizarea de alegeri libere.

Politica externa: Inainte de 2010, Orban  a fost unul din cei mai fermi opozanti fata de relatiile privilegiate cu Rusia intretinute de prim ministrii social democrati (2002-2010). Ajuns prim ministru, Orban a promovat o politica de apropiere fata de Rusia si fata de Putin. Relatiile s-au incalzit pana la incandescenta: Orban are aprecieri superlative despre Putin si militeaza constant pentru anularea sanctiunilor occidentale aplicate Rusiei. Primeste, la schimb, tarife reduse la hidro-carburi si promisiuni de investitii rusesti in centrale atomice.

Orban si politica europeana si turanica

V.Orban si-a exprimat speranta ca Partidele conservatoare europene sa incheie aliante cu “partidele patriotice de dreapta”, citand exemplul guvernului austriac care reuneste dreapta si extrema dreapta.

A promovat apropierea de tarile de limba turca (Turcia, Kirkistan), plecand de la viziunea turanica privind originea poporului maghiar. A sustinut aderarea Turciei la Uniunea Europeana)

Considera ca etnicii maghiari din tarile vecine apartin, conform dreptului istoric, natiunii maghiare.

Dusmanii lui V.Orban

Incepand din 2016, Partidul Fidesz il considera pe George Soros drept “Dusmanul nr. 1”

Drept urmare, guvernul maghiar a luat o serie de măsuri restrictive împotriva organizațiilor sustinute financiar de fundația Open Society, inclusiv Universitatea Central Europeană din Budapesta. Paralel cu  această inițiativă, mișcarea de tineret Fidesz a lansat in 2017 o campanie de afișe care îi înfățișa pe liderii principalelor partide de opoziție - László Botka și Gábor Vona - drept păpușile lui George Soros. În toamna aceluiași an, executivul maghiar a inceput o campanie de consultare națională împotriva „planului Soros”, care ar avea drept scop “islamizarea Europei prin imigrare forțată”.

Campania maghiara anti-Soros a avut un oarecare ecou in tarile vecine. In primavara anului 2017, prim ministrul roman Victor Ponta si-a exprimat sustinerea fata de omologul sau maghiar, deplangand interferenta “unor puteri paralele fata de autoritatile politice din democratiile post-1989”

(compilatie surse net)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

“Les Hongrois ont le droit de savoir. Ils veulent instaurer le quota de réinstallation obligatoire (NDLR : des migrants); affaiblir les droits des États membres à défendre leurs frontières; faciliter l’immigration au moyen d’un visa de migrant”, poursuit le texte.

"Cat il mai lasam pe Soros sa rada de noi?", Panouri stradale la Budapesta, 5 iulie 2017

=================================================================
Puritate rasiala in "bazinul carpatic"...

Magyar Gárda Mozgalom (English: Hungarian Guard Movement)


Săptămâna trecută (3/8/2018),  premierul maghiar Victor Orban a susţinut că, dacă Ungaria va deveni o "ţară a imigranţilor", asta va aduce "teroare, femei şi fete care nu vor mai fi în siguranţă, iar identitatea noastră culturală va fi slăbită şi se va evapora încet".


Mii de panouri de stigmatizare cvasi-fascista impanzesc strazile oraselor maghiare; 


"Nu-l lasati sa rada de noi!!"



Purtatorul de cuvant al guvernului  maghiar, Zoltan Kovacs, a declarat ca daca Soros va  sprijini in continuare "imigratia ilegala" in Ungaria, i se va aplica legea (amenda, inchisoare, decadere din drepturi) !! 

Noile legi sub titulatura stop Soros, se vor aplica oricarui cetatean, european sau nu, care se face pasibil de delictul de sprijinire (fie si doar verbala) a imigratiei in Ungaria. 

"Vrem sa fim la fel de curat maghiari ca stramosii nostri din bazinul carpatic de acum 1100 de ani", a declarat recent Victor Orban


Ex-consilierul presedintelui american Trump, Steve Bannon, a declarat ca Orban "e un EROU!"


======================================================================


Insectele lui Soros ataca Ungaria! sau...cum se reactiveaza arhetipurile...



1.Anne Applebaum

2.Sándor Fazekas, ministrul agriculturii din cabinetul Orban

3. Insecte criminale.


Am gasit pe contul de Twitter al scriitoarei Anne Appelbaum  (Gulag, Cortina de fier, etc)  un mesaj ciudat, care m-a lasat perplex:


Szabolcs Panyi‏Verified account

@panyiszabolcs

Follow Follow @panyiszabolcs

Not a joke: George Soros wants to feed Hungarians with insects to transform our culture for the future arrival of insect-eating immigrants, Sándor Fazekas, HUN minister for agriculture claimed. Hollywood actors close to Soros already invested into the "insect business", he added.


(Nu e gluma: George Soros doreste sa promoveze hranirea maghiarilor cu insecte pentru a pregati cultura culinara a tarii atunci cand vor sosi emigranti mancatori de insecte, a declarat ministrul maghiar al agriculturii, Sándor Fazekas. Actori de la Hoolywood apropiati de Soros investesc deja in business-ul hrana din insecte, a adugat ministrul)


Totul mi s-a parut neverosimil (Hoax, fake news, etc.)

Am verificat sursa. Iata rezultatul:

 

Minister of Agriculture: Soros wants Hungarians to eat insects

(Ministrul agriculturii: Soros doreste ca maghiarii sa manance insecte).

February 22, 2018 - Balázs Pivarnyik

(https://budapestbeacon.com/minister-of-agriculture-soros-wants-hungarians-to-eat-insects)

 

Minister of Agriculture Sándor Fazekas, who may be the least eccentric member of Viktor Orbán’s third cabinet, held a farmers forum Tuesday evening as part of Fidesz’s election campaign in Csepel, one of Budapest’s historically working-class districts. (...)

Marti seara, ministrul Agriculturii Sándor Fazekas, probabil unul dintre cei mai putin excentrici membrii ai cabinetului Orban, a organizat un forum al agricultorilor in cadrul campaniei electorale a partidului Fidesz, la Csepel, unul din districtele muncitoresti ale Budapestei.


In discursul sau, Fazekas a arătat că "planul Soros" pune în pericol  bucătăria maghiară. "-Soros vrea ca maghiarii să mănânce insecte. Cu toate acestea, ungurii nu mănâncă reptile și insecte ", a spus ministrul, conform relatarii din  ziarul Magyar Nemzet. Fazekas a susținut că dacă valorile europene sunt subminate și în ceea ce privește bucătăria noastra traditionala, (maghiarii) isi vor  pierde punctul lor de referință.

“Dacă vecinii nostri  vor fi niste imigranti, lucru posibil cata vreme ONU promoveaza aceasta politica”, a argumentat Fazekas, “atunci și obiceiurile noastre alimentare nu vor mai fi sigure. Cei care vin din locuri unde oamenii mănâncă insecte, a continuat el, vor cere, mai devreme sau mai târziu, sa  consume  insecte si la noi acasa. Marile corporații, la rândul lor, vor incerca sa satisfaca această cerere, potrivit ministrului agriculturii.

În cele din urmă, Fazekas a împărtășit publicului prezent la forum marea revelație, și anume că cei care au inceput sa investeasca în “afacerea hrana din insecte” sunt actori de la Hollywood care aparțin acelorasi cercuri din Partidul Democrat din care face parte  și finanțatorul americano-maghiar George Soros.

===================================================================================




Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire