Archives du blog

samedi 16 janvier 2021

Paradoxul Navalnii (de la sofism la esafod)

 Pentru derulare completa:

clic pe comanda Article plus ancien de la sfarsitul fiecarei postari (dreapta paginii, jos).




Revenind la Paradoxul Navalnii"Nu te intorci - te arestam, te intorci - te arestam"

La intrebarea impricinatului: зачем? почему?

Procurorul rus a raspuns (sonor): ne vedem obligati sa te arestam
(si mut): pentru ca ai opus rezistenta unui asasinat aprobat de conducerea statului si, lucru si mai grav, ai refuzat sa mori.

Rationamentul juridic al procurorului: Conform unui principiu juridic stipulat in toate codurile penale: Rezistenta opusa organelor aflate in misiune se pedepseste! 

(cf. "tout citoyen appelé ou saisi en vertu de la Loi doit obéir à l'instant: il se rend coupable par la résistance". Art. 7 de la Déclaration des Droits de l'Homme et du Citoyen de 1789)

Navalnii: In virtutea Legii... imi puteti spune despre ce Lege este vorba in cazul meu?


Procurorul: 1 Rezistenta ilegala opusa organelor legale (FSB) mai sus mentionata, prin faptul ca ati refuzat sa muriti. 

si

2.Defaimarea statului si a reprezentantilor lui legali, delict pentru care ati mai fost condamnat (recidiva agravanta).  

(Cf. "Ainsi, le 4 juin 2012, le blogueur et militant de l'opposition Alexeï Navalnya été condamné pour diffamation par un tribunal moscovite. Il avait publiquement qualifié Russie unie, le parti de Vladimir Poutine, de parti « d'escrocs et de voleurs  / Note 268 », et a été condamné à verser 30 000 roubles (environ 700 euros) à l'un de ses membres. Cette décision a été confirmée par la cour d'appel le 10 octobre 2012. Un des députés de Russie unie a suggéré lors d'interviews que chaque membre du parti dépose une plainte similaire afin que Navalny se retrouve à devoir payer près de 60 milliards de roubles (environ 1 milliard et demi d’euros) si la cour lui infligeait les mêmes dommages et intérêts. Le député considérait l'éventualité de telles poursuites comme un bon outil pour l’éducation des autres militants et blogueurs, y compris pour celle de ses collègues députés, à l’instar de « chiots dont on mettrait le museau dans leurs déjections.».

===================================================================================
Note 268 /  La plainte a été déposée à la suite de l’interview de Navalny au magazine Esquire, dans laquelle il déclarait: « Mais si vous rejoignez "Russie unie", vous êtes néanmoins un voleur. Et sinon un voleur, alors certainement un escroc puisque vous protégez sous couvert de votre nom d’autres voleurs et escrocs».Pour plus d'informations sur l’affaire, voir http://er.ru/news/2012/6/4/burmatov-kazhdyjchlen-edinoj-rossii-dolzhen-obratitsya-v-sud-s-iskom-k-navalnomu/

 Excerpt din: 
LIBERTÉ MENACÉE. MESURES DE RÉPRESSION SUR LES LIBERTÉS D’EXPRESSION, DE RÉUNION ET D’ASSOCIATION EN RUSSIE / Amnesty International
===============================================================

Procurorul rus  a stipulat ca acest verdict final (inclusiv notele) sa fie tatuat pe corpul inculpatului Alexei Navalnii, conform procedurii din Colonia penitenciara a lui Franz Kafka.






    Chipul Legii rusesti


==================================================================================

Navalnii: Putin este atat de furios ca am supravietuit, ca a cerut sa fiu inchis

de Teodor Serban
Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 07:46

    

Navalnii: Putin este atat de furios ca am supravietuit, ca a cerut sa fiu inchisAlexei Navalnii/Twitter
Alexei Navalnii, cel mai virulent opozant al lui Vladimir Putin, care a supravietuit unui atac cu o neurotoxina, pentru care il acuza pe presedintele rus Vladimir Putin, spune ca autoritatea penitenciarului rus a cerut instantei sa-i schimbe pedeapsa cu suspendare intr-una cu inchisoare.

"Putin este atat de furios ca am supravietuit incercarii sale de a ma otravi, ca a ordonat FSIN (Serviciului Federal al Penitenciarelor) sa mearga in instanta si sa ceara schimbarea sentintei mele cu suspendare intr-una cu executare", a scris Navalnii pe pagina sa de Twitter pe 12 ianuarie, potrivit Radio Europa Libera.

"Asta, in ciuda faptului ca sentinta mea cu suspendare s-a incheiat pe 30 decembrie", a adaugat el.

Navalnii se afla in prezent in Germania, dupa ce a fost transportat acolo pentru ingrijiri medicale de urgenta in urma otravirii sale in Rusia, in august trecut.

Testele de laborator efectuate in Germania, Franta si Suedia au stabilit ca Navalnii a fost otravit cu o neurotoxina din clasa Noviciok, concluzie confirmata de Organizatia Internationala pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW).

Kremlinul a negat orice implicare in atac.

In octombrie, Marea Britanie, impreuna cu Uniunea Europeana, au impus interdictii de calatorie si inghetarea activelor pentru sase inalti oficiali rusi si un centru de cercetare stiintifica de stat pentru "tentativa de asasinare" a lui Navalnii.





Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire