Archives du blog

dimanche 5 juillet 2020

Povestiri din Padurea vieneza: mostenirea lui Gustav Klimt


Maria Altmann si portretul Adelei Bloch-Bauer
Stealing Klimt (2006) – MUBI


Posteritate

1.Istoria Portretului  Adelei Bloch-Bauer I și a celorlalte tablouri preluate abuziv de nazisti de la familia Bloch-Bauers a fost povestită în trei filme documentare, Stealing Klimt (2007), The Rape of Europa (2007) și Adele's Wish (2008)

(pe youtube, in versiuni integrale)

Watch Stealing Klimt | EnhanceTVThe Rape of Europa (2006) - IMDbAmazon.com: Watch Adele's Wish | Prime Video


2.Povestea tabloului este descrisă de jurnalista Anne-Marie O'Connor în cartea ei din 2012, The Lady in Gold: The Extraordinary Tale of the Masterpiece of Gustav Klimt, Portrait of Adele Bloch-Bauer.


The Lady in Gold by Anne Marie O'Connor promises to be a ...


3.Destinul accidentat al tabloului, precum și alte relatari  despre cazuri de opere de arta furate, constituie subiectul cartii scrise de Melissa Müller și Monika Tatzkow, Lost Lives, Lost Art: Jewish Collectors, Nazi Art Theft and The Quest for Justice, publicată în 2010.

Lost Lives, Lost Art: Jewish Collectors, Nazi Art Theft, and the ...


4.Cazul Adelei Bloch-Bauer și al Mariei Altmann a constituit sursa de inspiratie a romanului Stolen Beauty din 2017 de Laurie Lico Albanese.
 Stolen Beauty by Laurie Lico Albanese

5.Sarutul pictat (ed. orig. The Painted Kiss, 2006). Tulburătoarea poveste de iubire dintre pictorul vienez Gustav Klimt și Emilie Flöge, femeia care a pozat pentru capodopera Sărutul.
Sărutul PictatThe Painted Kiss, Elizabeth Hickey (Author) - eMAG.ro


6.Portretul apare si  în memoriile lui Gregor Collins publicate în august 2012 sub titlul The Accidental Caregiver, in care autorul descrie relația sa cu Maria Altmann. Cartea a fost dramatizată pentru scenă în ianuarie 2015.


The Accidental Caregiver: How I Met, Loved, and Lost Legendary ...


 7.În 2015, povestea Mariei Altmann a stat la baza scenariului filmului Woman in Gold, cu Helen Mirren (in rolul Mariei) și Ryan Reynolds (in rolul avocatului Schoenberg).

Watch Woman In Gold | Prime Video

 ======================================================

8:15
Vienna Philharmonic Tales From The Vienna Woods, Waltz
https://www.youtube.com/watch?v=INPYhoMXjsE

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire