Archives du blog

vendredi 11 septembre 2020

COVID-19, STATELE UNITE / Bilant provizoriu



Studiu statistic de impact (coronavirus 2020, Statele Unite).Columbia University

Masurile de distantare sociala si de purtare a mastii sanitare de protectie au fost aplicate progresiv in Statele Unite, intre 1 martie si 27 aprilie 2020

Daca aceste masuri ar fi fost luate cu o saptamana mai devreme, ar fi fost prevenite 36.000 de decese.

Daca masurile ar fi fost aplicate cu 2 saptamani mai devreme,  s-ar fi prevenit 84% din decese si 82 % din cazurile de contaminare.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Comentariu I.M.

Cifrele statistice pentru data de 11 sept. 2020, furnizate de Worldometer (https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/)

6.579.224 cazuri de contaminare, 196.045 decese.

Primul caz confirmat de covid-19 : 20 ianuarie 2020

Declaratii publice:

22 ianuarie. Declaratie publica a Presedintelui Trump: “Coronavirusul e complet sub control. E vorba de o persoana din China, care e sub control.Totul va fi bine (it’s going to be just fine)”

28 feb 2020: Vorbind despre virusul covid-19, presedintele Trump a declarat: “O sa dispara. intro zi, o sa dispara ca prin minune”.

3 apr.20320
Presedintele Trump declara ca nu intentioneaza sa poarte masca pentru ca aceasta l-ar impiedica sa discute cu sefii de state straini.

La sfarsitul lunii februarie, presedintele Trump declara public ca in curand “numarul de cazuri va scadea la 0”.
================================================================
Declaratie nedata publicitatii

Bob Woodward, autorul cartii Furia (Rage), care va aparea pe 15 septembrie, dezvaluie o convorbire inregistrata cu presedintele Trump la Casa Alba, in data de 7 februarie, in care acesta declara: “Virusul e mortal. Am subestimat intentionat epidemia ca sa nu se creeze panica”.
================================================================

Concluzie

1. Presedintele Trump a ascuns deliberat gravitatea pandemiei
2. Nu a luat masurile de protejare a populatiei, desi dispunea de informatii fiabile.  
3. A declarat ca pandemia este o inscenare pusa la cale de democrati pentru a-i prejudicia campania electorala.
4. A intarziat cu buna stiinta aplicarea din timp a unor masuri de urgenta pe scara mare (National Emergencies Act, NEA), solicitate de specialistii epidemiologi si de mass-media.
5. A propus, fara sa aiba avizul unor specialisti, substante antidot neomologate pentru combaterea virusului. Un numar neprecizat de persoane i-au urmat sfaturile si au fost spitalizate sau au decedat.

5. Presedintele Trump  se face vinovat de moartea a 30.000-100.000 de persoane si de imbolnavirea a catorva milioane de cetateni americani.

6. Incadrarea juridica (dupa incetarea imunitatii): neglijenta criminala cu efect omicid sau refuzul de a lua masuri de preventie si neacordarea intentionata a  asistentei medicale unui numar de persoane contaminate, fapte care au dus la decesul a zeci de mii de cetateni americani.
=======================
Rage, Hardcover – 15 Sept. 2020 by Bob Woodward (Author) £18.89, Publisher: Simon & Schuster, UK 


1.Fear: Trump in the White House, Hardcover – 11 Sept. 2018
Publisher : Simon & Schuster UK

2.Ed. romana. Frica Trump la Casa Alba. Data apariției: Feb. 2019, Kronika



Carti de Bob Woodward traduse in romana.

                                            Filmul: Toti oamenii presedintelui 

Toți oamenii președintelui (în engleză All the President's Men) este un film politic american din 1976, regizat de Alan J. Pakula. Filmul reprezintă o ecranizare a cărții de nonficțiune din 1974 cu același nume scrisă de Bob Woodward și Carl Bernstein, cei doi jurnaliști care au investigat scandalul Watergate pentru ziarul The Washington Post. Scenariul a fost scris de William Goldman, iar filmul a fost produs de Walter Coblenz. Rolurile principale sunt interpretate de Robert Redford (Woodward) și Dustin Hoffman (Bernstein). (w.ro.)






Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire