De la începutul invaziei conduse de Rusia în Ucraina, la Kiev s-au născut 390 de bebeluși, a spus primarul capitalei ucrainene, Vitali Klitschko, potrivit Unian.

fetita nascuta intr-un adapost antiaerian din KievFoto: Twitter

"Spitalele orașului sunt dotate cu tot ce este necesar. Ei lucrează. Medicii sunt în alertă. Maternitățile din capitală lucrează și ele. Și în ultimele 8 zile, la Kiev s-au născut 390 de bebeluși. 199 de băieți și 191 de fete", a seclarat Klitschko, care nu a uitat să spună că la grădina zoologică din Kiev s-a născut și un lemurian, care a fost numit Bayraktar, după drona turcească folosită de Armata ucraineană.

De altfel, pe măsură ce criza din Ucraina continuă, apar pe rețelele de socializare fotografii sfâșietoare cu bebeluși născuți în adăposturi antiaeriene.

Vinerea trecută, pe Twitter a apărut o fotografie cu o mamă ținând în brațe pe fiica ei nou-venită pe lume. Fetița fusese născută într-un adăpost anti-aerian din Kiev.

Viktor Liashko, ministrul Sănătății al Ucrainei, a distribuit și el fotografii cu doi copii născuți într-un adăpost din Herson, Ucraina.

Aproximativ 1,5 milioane de copii trăiesc sub bombardamente în zonele devastate de război din Ucraina, potrivit comisarului ucrainean pentru drepturile copilului, Daria Herasymchuk, citată de biroul președintelui, potrivit The Kiev Independent. Potrivit acesteia, 28 de copii au fost uciși, iar 64 au fost răniți.

Pe de altă parte, Biroul pentru drepturile Omului de la ONU, citat de Reuters, a zis că până acum, 331 de civili au murit, iar alți 675 au fost răniți în Ucraina de pe 24 februarie.

Potrivit ONU, 19 erau copii.