Archives du blog

vendredi 18 décembre 2020

Fortuna labilis: Sic transit gloria mundi

 (NIHIL) SINE DEO

       Domnul Carol Caraiman, un print petrecaret

Carol al II-lea și Elena Lupescu la Paris (1926)



1.Carol al II-lea al României (n. 15 octombrie 1893, Sinaia, România – d. 4 aprilie 1953, Estoril, Portugalia, impreuna cu Zizi Lambrino (Ioana Maria Valentina Lambrino, cunoscută ca Zizi Lambrino, n. 3 octombrie 1898, Roman - d. 27 martie 1953, Neuilly-sur-Seine. A fost prima soție a principelui Carol II al României. Descendentă a unei vechi familii aristocratice, Zizi era fiica generalului român Constantin Lambrino și a Euphrosinei Alcaz.

2. Mircea Grigore Carol Lambrino, autointitulat Prințul Carol de România (n. 8 ianuarie 1920, București – d. 27 ianuarie 2006, Londra) a fost primul fiu al Regelui Carol al II-lea al României din relația sa cu Zizi Lambrino.

Carol Lambrino a avut 3 căsnicii:

1) Cu Helene Nagavitzine (1944 - 1950), cu un fiu

Paul Lambrino

2) Jeanne Williams (1960 - 1977), cu un fiu

Ion Nicholas George Alexandru (n. 1961)

3) Antonia Colville (1984 - 2006)

Împreună cu cea de-a treia soție a sa (Antonia Colville) s-au stabilit în Parsons Green (Londra), unde au dus o viață liniștită.

Și-a dedicat viața pentru a i se recunoaște legitimitatea ca fiu al lui Carol al II-lea. În 2003 justiția i-a permis să își poarte numele de Hohenzollern. Fratele său vitreg, Regele Mihai, așteaptă rezultatul unui apel privitor la acest verdict. Fiul lui Carol Lambrino, Paul Lambrino, a ridicat pretenții la moștenirea familiei regale de România.


Bonjour popor!
Je m'appelle Paul de Roumanie!

Paul-Philippe al României (n. 13 august 1948, Paris) este cunoscut și ca Paul-Philippe de Hohenzollern sau în mod oficial Prințul Paul Philippe al României sau Alteța Sa Regală, Prințul Paul Philippe al României, recunoscut nepot al regelui Carol II si membru al Casei Nobiliare de Hohenzollern-Sigmaringen. Este fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino (cunoscut drept Mircea Grigore Carol de Hohenzollern, 1920–2006), fiu al prințului Carol al României.

Romanasului ii place / sus la munte  / sus la munte / 
 sus pe tron !


Basescu, Nasul machiavelic: -Stiti cine urmeaza la tron? 
Cine vreau eu, bă! Hă, hă, hă!

În urmă cu 8 ani, Lia și Paul deveneau părinții unui băiețel botezat Carol Ferdinand, iar întreg procesul a ridicat multiple semne de întrebare, în special din princina vârstei înaintate a mamei. Conform unor publicații, Lia ar fi născut la vârsta de 56 de ani, în timp ce alte publicații notau vârsta de 58 sau chiar 61 de ani. Confuzia iscată are la bază neclaritatea anului de naștere, însă, dincolo de aceste date, o sarcină la asemenea vârstă poate fi controversată, cu atât mai mult cu cât Lia a declarat că a rămas însărcinată pe cale naturală.

Dirty Rotten Scoundrels

Doi impostori cu staif

Cine este Prințesa Lia, soția nepotului lui Carol al II-lea al României? Prințesa Lia, pe numele de fată Lia Georgia Triff, s-a născut pe 23 februarie 1949, la Naval Station Great Lakes, în Statele Unite și a căpătat titlul nobil în urma căsătoriei cu Prinţul Paul Lambrino. Prințesa Lia este pe jumătate româncă, după mamă, și pe jumătate americancă, după tată. La vârsta de 25 de ani, Prințesa Lia s-a căsătorit cu un avocat foarte bogat și cu 39 de ani mai mare ca ea, pe nume Melvin Belli. Mariajul celor doi a durat 16 ani, în urma acestuia rezultând Melia Belli, unica lor fiică, astăzi în vârstă de 45 de ani. Pasionată de cultura orientală, Melia a cunoscut un profesor universitar de origine indiana, Neilesh Bose, cu care s-a căsătorit în 2012. Astăzi, ea poartă numele Melia Belli Bose. Căsnicia prințesei Lia cu primul soț, Melvin Belli, nu a fost doar lapte și miere, iar ea a decis să-i intenteze divorț, procesul evidențiind detalii incredibile despre relația celor doi. Melvin a acuzat-o pe soția sa, pe care o numea „La Trampa”(Capcana), că l-a înșelat în repetate rânduri și că i-a omorât câinele, însă la partaj a fost obligat de lege să-i dea acesteia 15 milioane de dolari.

Presedintele Basescu, "piratul" de la Cotroceni,"botezator" de vlastare regale, din calcul politic

3 Altete - doua tronuri-un singur gand:toata averea bunicului ni se cuvine!

De curând, Prințesa Lia s-a aflat în mijlocul unui alt mare scandal, de asemenea legat de partea financiară, atunci când soțul său, Paul Lambrino, a fost acuzat de trafic de influență şi spălare de bani într-un proces de retrocedare abuzivă a unor terenuri din Ilfov și a fost arestat la domiciliu.

                                    Prințul Paul al României, dat în urmărire generală.
Au revoir, popor!

Prințul Paul, condamnat la închisoare, dat în urmărire internațională. Surse: Ar fi în Portugalia


Prințul Paul al României nu a fost găsit acasă de polițiștii care au încercat să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei.

„Se demarează procedura punerii în urmărire”, a anunțat Poliția Capitalei
Polițiștii din Ilfov l-au luat deja de acasă pe omul de afaceri Remus Truică, condamnat la 7 ani de închisoare în același dosar

Prințul Paul al României nu a fost găsit, joi seara, acasă de polițiștii care au încercat să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei, după ce acesta a fost condamnat definitiv la la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul Ferma Băneasa. Acesta va fi dat în urmărire internațională.

Polițiștii au mers joi seara acasă la prințul Paul pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea. După câteva minute petrecute în locuința acestuia, polițiștii au ieșit pentru că prințul nu era acasă.

Potrivit sentinței date joi de ICCJ, Al României Paul Philippe a fost condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare în dosarul Ferma Băneasa.

„Cu privire la persoana condamnată la pedeapsa cu închisoarea, având în vedere că nu a fost găsită la domiciliu, se demarează procedura punerii în urmărire. Se demarează activitatea de obținere a mandatului european de arestare și implicit a urmăririi internaționale”, a anunțat Poliția Capitalei.

Gabriel Rollenhagen (1583-1619). Cernite mortales, SIC TRANSIT GLORIA MUNDI,
Noster honor cinis, et pulveris umbra sumus.

(Contemplez, mortels, ainsi passe la gloire du monde. Notre honneur n’est que cendre et nous sommes l’ombre d’une poussière.)


(Nihil) sine Deo
Post scriptum:

Înalta Curte a decis confiscarea de către stat a terenurilor fostei ferme regale de la Băneasa și a pădurii Fundu Sacului din Snagov în valoare de 145 de milioane de euro.

Adica ce-o mai fi ramas pe Fundul Sacului...

-------------------------------------------------------------- 
Lia și Paul Lambrino, secrete de familie

Lia și Paul Lambrino, secrete de familie


Zizi Lambrino și Carol Mircea

Foto: Zizi Lambrino și Carol Mircea, fiul ei cu Carol al II-lea/ 

După anularea căsătoriei morganatice dintre Carol al II-lea și Zizi Lambrino, în ianuarie 1919, Zizi s-a stabilit, la insistența autorităților române, la Neuilly-sur-Seine, în Franta, într-o vila cumpărată pentru ea. A primit de la Familia Regală o rentă anuală de 110.000 franci. Câțiva ani mai târziu, în martie 1926, Zizi Lambrino l-a acționat în instanță pe Carol, iar procesul a făcut mare vâlvă în presa pariziană. Una dintre cerințele femeii era dreptul de a-l înscrie pe fiul lor, Carol Mircea, sub numele de Mircea de Hohenzollern. 

Foto: Zizi Lambrino și Carol Mircea, fiul ei cu Carol al II-lea

Justiția franceză nu i-a dat câștig de cauză. Se păstrează din acei ani câteva fotografii de arhivă care îi înfățișează pe Carol Mircea Labrino, pe mama sa și pe avocatul acesteia, Albert Salmon. 

Foto: Zizi Lambrino si avocatul ei, Albert Salmon, in instanță/ 


Zizi Lambrino a murit pe 27 martie 1953, cu o săptămână înainte de decesul regelui Carol al II-lea.

Carol Mircea Lambrino a fost căsătorit de trei ori, prima data cu Helene Nagavitzine, o cântăreață de opera cunoscută sub numele Lena Pastor, dar mariajul a durat doar șase ani, până în 1950. 

Foto: Helene Nagavitzine, cunoscută sub numele Lena Pastor, mama lui Paul Philippe Lambrino

Cuplul a avut un fiu, Paul-Philippe Lambrino, născut în 1948.

Foto: Carol Mircea Lambrino, tatăl lui Paul Philippe Lambrino/ 

Zece ani mai târziu, Carol Mircea s-a căsătorit cu Jeanne Williams cu care va mai avea un băiat. Ion Nicholas George Alexandru este născut în 1961 și trăiește în Statele Unite. Cea de-a treia soție a fiului lui Carol al II-lea va fi Antonia Colville, cei doi locuind la Londra.

Carol Mircea a murit în Anglia pe 27 ianuarie 2006, la vârsta de 86 de ani, și a fost înmormântat la Mănăstirea Cozia. 

Primul său fiu, Paul-Philippe Lambrino, a venit pentru prima data în România în 1990, iar în 1995 avea să se căsătorească cu Lia Georgia Triff, o americancă născută pe 23 februarie 1949, la Naval Station Great Lakes, în Statele Unite.

Foto: Lia Georgia Triff

Timp de 16 ani aceasta a fost căsătorită cu un cunoscut avocat american, Melvin Belli, cu 41 de ani mai în vârstă decât ea, care se afla la cea de-a cincea căsătorie. Când a decis să pună capăt relației cu Belli, Lia avea 39 de ani, iar soțul ei avea 80 de ani și a declarat în instanță că motivul este violența domestică. În declarația dată autorităților, doamna Belli a spus că soțul ei a împins-o într-o oglindă, a aruncat după ea cu farfuria cu mâncare și a lovit-o cu un ziar în ochi.

Foto: Lia Georgia Triff si Melvin Belli

A obținut astfel un ordin de evacuare împotriva avocatului de 80 de ani din locuința comună din Pacific Heights. După separare, a urmat un proces zgomotos care a durat trei ani. Belli și-a acuzat soția că a avut relații extraconjugale cu episcopul Desmond Tutu (celebrul activist împotriva apartheid-ului și laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1984) și că i-a aruncat unul dintre câini de pe Podul Golden Gate ca să se răzbune pe el.

În 1991, când s-a pronunțat divorțul, justiția americană l-a obligat pe cunoscutul avocat să-i plătească fostei soții 15 milioane de dolari. Din relația cu Lia avocatul a avut o fiică, pe Melia Belli, care are o carieră universitară excepțională, fiind profesor de istoria artei și studii vizuale la University of Victoria din Canada.

Foto: Lia Georgia Triff, Melvin Belli si fiica lor, Melia

Foto: Lia Georgia Triff si Paul Lambrino

Joi, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe Paul Lambrino la 3 ani și 4 luni cu executare în dosarul Ferma Băneasa, fiind găsit vinovat pentru infracțiunea de cumpărare de influență pentru intrarea în posesie a unor terenuri, neavând niciun drept legitim pentru a cere retrocedarea acestora și provocând un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro.



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire