Archives du blog

mardi 8 décembre 2020

Din catacombe si pesteri in Parlament

motto:

"Români! Este momentul nostru!”

(D-na avocat Sosoaca, Passionaria miscarii Aur)


                                                          Mantuitorii neamului 

     (pozitia sezut)


George Stoian fara cravata (pregatit pentru clinciuri cu politia). Claudiu Tarziu cu vesta: vremea respectabilitatii asezate (Noi suntem radicali, nu extremisti!). Sorin Lavric profesoral. Mixtum compositum: ontologia heideggeriana si politica de sant.

Formațiunea Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) s-a înființat în septembrie 2019 și are 3 președinți. Liderul este George Simion, în vârstă de 34 de ani. Huligan ultra in  galeriile de fotbal si marunt agent provocator, utilizat de "structuri" in Basarabia.  Despre Claudiu Târziu s-a aflat că este homofob și simpatizant legionar. Răzvan Codrescu, scriitor, traducător, publicist și editor il defineste pe Claudiu Târziu drept "omul de dreapta cel mai consecvent și mai vrednic din tânăra generație" (in traducere-cel mai apropiat de paradigma legionara). Prințul Șerban Dimitrie Sturdza, antreprenor si diplomat, declara: Îl știe ca fiind "un adevărat om de dreapta: soț, tată, bun creștin, apropiat Bisericii și patriot".Claudiu Târziu este susținut si  de Sorin Lavric, doctor în Filosofie, scriitor, traducător și publicist, care spune că dacă alegătorii vor "un bărbat incoruptibil, un bărbat cu caracter, căruia nu îi pasă de putere și care atunci când va lua o hotărâre nu se va gândi la el însuși, atunci Claudiu Târziu este alegerea cea mai potrivită". Ioan Popa, pictor bisericesc, e de aceeasi parere. (Declaratii de sustinere a candidatului la primaria Capitalei,  Claudiu Tarziu, sept.2020)
Re-citiri cu Rost
Bratul ridicat re-semantizat



Ia cu epoleti, simbol al Rrromanismului absolut

==========================================================================
Al treilea corifeu, Sorin Lavric (Nae Ionescu in nuce).

În 1997, a devenit redactor la Editura Humanitas, iar din 2003 ține cursuri semestriale la Facultatea de Filosofie București, a căror tematică este axată pe filozofia lui Constantin Noica. În prezent este redactor al revistei România literară. Din 2020, a fost ales senator pe listele AUR.
Sorin Lavric debutează azi  la ActiveNews (situl de stiri si comentarii al rechinului de presa Sorin Rosca Stanescu)

Sorin Lavric, al treilea lider maxim AUR,  filosof, eseist, om de cultura cu conceptii sanatoase despre femei.


Cuvinte pline de tandrete virila  despre femei:

„Ce-și dorește o femeie e s-o faci să uite de condiția precară a alcătuirii sale bolânde” (p. 188), 

”Cine vrea filosofie, nu o va găsi în capul femeii”.

S.Lavric crede că femeia e „văduvită de simțul destinului” și îi numește pe romi „o plagă socială”

„Sunt trei împrejurări când priveliștea unei femei culminează în dezgust„Nici un bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea. Cine vrea filosofie nu o va găsi în capul femeii, dar în schimb va găsi cufundarea în athanorul labios”, scrie Sorin Lavric în cartea lui, „Decoct de Femeie”, publicată în 2019, la Editura Ideea Europeană.

Virilitatea machista sta bine unui (adevarat) Barbat de extrema dreapta



 Sorin Lavric, fiu credincios al Bisericii Neamului, gardat de ingeri si serafimi



Calin Georgescu, un prim ministru pe masura: Izmana rosie trimite la itarii ancestrali. George Stoian si "propunerea lui de nerefuzat".

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Intelectuali din onorabilul curent conservator european in dialog cu  un ganditor de "cuib"
 Vecinatati (ne)linistitoare. Virgil Nemoianu: De la estetica Biedermeier
 la agonie 

Sorin Lavric si Dan C. Mihailescu.
Colegi la Humanitas.

Gabriel Liiceanu. Continentele insomniei explorate alaturi de 
angajatul sau Sorin Lavric. Niciun vade retro? Nicio minima delimitare?


Plecam de la Noica-metafizicianul,  trecem prin Fiinta si timpul lui Heiddeger-rectorul
si ajungem la George Stoian-huliganul 




Sorin Lavric:
Traduceri (împreună cu Bogdan Mincă): Martin Heidegger, Parmenide (Humanitas, 2001); Martin Heidegger, Problemele fundamentale ale fenomenologiei (Humanitas, 2006).
================================================================

Asteptam pozitionarile unor intelectuali de marca, afiliati curentelor de dreapta din generatia tanara si de mijloc: 

Mihail Neamtu, n.1978, doctorat la  King's College din Londra. Trumpist impenitent. Si-a facut debutul de publicist intro revista de orientare legionara (Puncte cardinale) cu o elogiere a capitanului Corneliu Zelea C.) 

Adrian Papahagi, n.1976. A predat cursuri de literatura engleza veche la Universitatea Paris Sorbonne și la Institutul Catolic din Paris. Militantism  de nuanta crestinism de dreapta ultra-conservator.

Teodor Baconschi, n.1963. Doctorat la Université Paris IV Sorbonne.  Fost ministru de externe si ambasador. Atitudini moderate si diplomatice. Ortodoxie +cultura  + componenta europeana. Nu il cred predispus la derapaje dar... atentie la perspectivele diplomatice tentante care se deschid... In fond, sa nu uitam ca a fost propulsat la MAE de Basescu si de...Elena Udrea.  

Razvan Codrescu, n.1959, traducator din Dante si Sf Ioan al Crucii; intelectual afiliat miscarii neo-legionare (putin vizibila mediatic pana la explozia electorala a AUR). 

Ion Coja, n. 1942, constantean descendent din mocani ardeleni. Antisemit furibund. Adeptul unui "legionarism pentru eternitate". Luptator impotriva "cabalei universale" care i-a asasinat pe Iorga, Ceausescu si Culianu. 
Ion Coja, istoriograful arhanghelilor verzi

=================================================================
Concluzie: Asistam la un moment de coagulare politico-ideologica a unor curente difuze, confuze si fara mare priza electorala din zona agitatiei nationaliste de tip liric emotional (pod de flori), ortodoxist fundamentalist, anti masuri covid, anti Europa, anti globalist, anti straini. Se anunta o fraternizare intre dreapta huliganica si conceptorii de meme ideologice de sorginte extrema, unele mostenite de la defuncta legiune si altele importate recent din repertoriul populismelor extreme din vest  si din est (dughinismul) pe un fond de tulbure crestinism resentimentar si vindicativ.

In primul moment, noii arhangheli vor poza in parlament in chip de Toma Nour, nationalisti romantici, idealisti cauzasi, etc. pana cand va incepe faza cu ... posturi disponibile pentru tineretul setos de transcendent... in generoasa administratie de stat. 
  

Pana atunci, sa luam aminte la "glasul ce striga in pustie":

Diana si Bobby (Paunescu): Zeita si Mogulul (B1 TV) 

Diana Sosoaca-Femeia-cioban,
idealul mioritic al patriotilor absoluti de la AUR


Chemarea furioasei doamne avocat Sosoaca, Passionaria Miscarii AUR:

„Români! Este momentul recuperării României! Este momentul eliberării de sub dominaţia bolşevico-stalinistă a lui Iohannis, Orban şi a lui Arafat. Români! Este momentul nostru!”, a declarat, printre altele, politicianul AUR, cu acest prilej.
"Preoti cu Stea in frunte" si Masca (de ochii lumii ne-mantuite)
Teodosie si Sosoaca-cuplul aducator de har

Racnetul iubirii de patrie

==============================================================




Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire